Montagematerialen voor zonnepanelen op schuine daken

Voor verschillende daken zijn er verschillende soorten oplossingen voor de montage van zonnepanelen. Het montagemateriaal bestaat uit aluminium profielen en roestvaste schroeven en bouten. In sommige gevallen worden er zelfs geanodiseerd aluminium toegepast voor waardoor het aluminium zelfs tegen zoutwatermist bestendig is.

Zonnepanelen kunnen gemonteerd worden op bijna iedere dakbedekking behalve riet. Pannendaken zijn standaard mogelijk, maar zonnepanelen kunnen ook gemonteerd worden op golfplaten of stalen daken. Oók bitumen, PVC of EPDM kunnen wij zonnepanelen voor u op installeren. Door onze jarenlange ervaring hebben wij dat allemaal al eerder gedaan, en schrikken wij er in tegenstelling tot andere installateurs niet voor terug!

Zonnepanelen op pannendaken

Bij pannendaken werken wij veel met ValkPitched van Van Der Valk Solar waarbij er geïmpregneerd hout op de gordingen wordt geschroefd met roestvaste schroeven en daarop weer roestvaste dakhaken. Daarbij combineren wij geen materialen van verschillende fabrikanten om maar kosten te besparen omdat dit ten nadele kan werken op de fabrieksgarantie van 10 jaar. Meestal gaan wij het haken achter panlatten uit de weg omdat een panlat niet gemaakt is om trek- en druklasten te weerstaan.

Zonnepanelen op bitumen, EPDM of PVC ook mogelijk

Ook bij dakbedekkingen anders dan pannen werken wij met ValkPitched van Van Der Valk Solar. De railhaken worden daarbij geschroefd op het dakbeschot. Na het schroeven wordt er een stuk van hetzelfde materiaal overheen gesmolten met een brander of föhn. Daardoor wordt het dak weer volledig waterdicht gemaakt. De zonnepanelen die vervolgens op het dak komen te liggen beschermen de dakbedekking tegen UV straling, waardoor de dakbedekking mogelijk nog langer mee gaat dan als deze in de volle zon zou liggen.

Golfplaten en stalen daken ook geschikt voor zonnepanelen

Ook dakbedekkingen die in grote platen wordt gemonteerd is geschikt voor zonnepanelen. Veelal worden deze materialen gebruikt op schuren, maar ook de systemen die op woonhuizen worden gebruikt kunnen van zonnepanelen worden voorzien.

Hierbij worden dezelfde soort schroeven gebruikt die ook zijn gebruikt om de dakplaten vast te zetten aan de onderconstructie. De draagconstructie van de zonnepanelen wordt dan door de dakplaat heen aan de onderconstructie geschroefd, zodat deze absoluut vast blijft zitten.