Zonnepanelen Apeldoorn

Nanocoating zonnepanelen

Nanocoating op zonnepanelen voor een langdurige bescherming

Onlangs hebben we BISOL zonnepanelen in Deventer behandeld met een water- en vuilafstotend beschermingslaagje van RSS NanoCoatings welke 5-8 jaar effectief moet blijven. Het paneel wordt eerst grondig gereinigd waarna er een coating wordt aangebracht. Daarna wordt het residu weggepoetst om de vorming van vlekken te voorkomen. De nanocoating is een laagje silicium welke zich microscopisch hecht aan het glas. De coating is volledig transparant en laat bij de juiste manier van aanbrengen en verwerken geen strepen of vlekken achter. Ook krijgt het paneel geen andere glans. Een behandeld paneel is alleen te onderscheiden van een onbehandeld paneel wanneer hier water op komt.

Bekijk het filmpje om het het verschil te zien tussen een behandeld en een onbehandeld paneel.

Bestaande zonnepanelen

Het afpoetsen van het residu is een arbeidsintensieve klus waarbij er voldoende druk op het glas moet worden uitgeoefend, voor panelen op schuine daken kan dit te zwaar zijn en/of moeilijk veilig worden uitgevoerd. Hierom moet iedere klus afzonderlijk bekeken worden op haalbaarheid. Zonnepanelen op platte daken zijn vaak beter benaderbaar voor reiniging en coating.

Nieuwe zonnepanelen

Bij levering van nieuwe panelen kunnen we de coating vaak vooraf aanbrengen. Dit kan alleen indien er nog geen vuilafstotende laag op het glas van de zonnepanelen is aangebracht vanaf de fabriek. Veelal is het glas van de zonnepanelen vanaf de fabriek al voorzien van een een vuilafstotende laag. Deze coatings zijn vaak op basis van siliconen wat niet uv-bestendig is en hooguit een twee jaar mee gaat. Na die twee jaar is het mogelijk om een andere coating aan te brengen. Wij raden ten zeerste af om een bestaande coating te verwijderen omdat de kitlaag rondom het glas hier ook door kan worden aangetast

 

nanocoating zonnepanelen deventer coating reiniging

Hydrofobische werking door nanocoating op zonnepanelen

Water- en vuilafstotende coating voor zonnepanelen