subsidie zonnepanelen

Al met al blijven zonnepanelen dus een ‘bezonnen’ investering en dan hebben we nog niet eens gesproken over hoe leuk het is om aan het einde van de dag weer te zien wat uw systeem heeft opgewekt.

Wij helpen u graag in de advisering, levering, aanleg en onderhoud van uw systeem.
btw zonnepanelen,subsidie

Waarom zijn zonnepanelen ook rendabel zonder subside?

Zonnepanelen op uw dak wekken energie op welke u kunt verrekenen (salderen) met uw energierekening.
De afgelopen twee jaar is er een subsidiepotje van de overheid geweest voor particulieren waar u 15% retour kon vragen van de materiaalkosten met een maximum van €650,00.
Vóór de aankondiging van die subsidie waren zonnepanelen al rendabel maar met de subsidie werd het nog iets aantrekkelijker om overstag te gaan. Het nadeel was alleen dat mensen afhankelijk werden van de overheid als het aankwam op de knoop door te hakken voor een duurzame investering. Ondanks dat er geen subsidie meer te krijgen is op het plaatsen van zonnepanelen is de BTW wel terug te vragen over de materialen en de arbeid, meer informatie vindt u door op onderstaande button te klikken.

Eenmalige investering die zichzelf terugverdient

Het aanschaffen van zonnepanelen is een eenmalige investering die zich over het algemeen binnen 10 jaar terugverdiend. Terugverdienen is geen goede term omdat het hier om een investering maakt die 20-30 jaar rendeert. Stel dat u uw €5000,00 investeert voor zonnepanelen op uw dak dan geven deze een rendement van minimaal factor drie vergeleken met uw bank!
Zorg dat u voor een partij kiest die voor de juiste materialen gaat samen met de juiste vakkennis want het gaat hier om een investering voor de lange termijn, het doel is niet het terugverdienen maar rendement halen van 20-30 jaar!
Mocht u het geld niet op de plank hebben liggen dan kunt u kijken of u in aanmerking komt voor een duurzame lening, hier kunt u geld lenen met 3% verlaging op de huidige rente. Mocht de rente op 4,8% staan dan voor het investeren voor zonnepanelen op 1,8%, dit zou misschien twee jaar extra terugverdientijd zijn maar het kost u niet direct geld!