Solarpiet binnenkort weer aan de slag bij Bonk Elektro

Al voor de tiende keer komt SolarPiet uit Spanje mee met Sinterklaas. Naast zijn nachtelijk werk voor Sinterklaas vindt SolarPiet het ook leuk om in Deventer bij te dragen aan de verduurzaming door bij Bonk Elektro te werken en zonnepanelen te installeren.

Om dat te vieren heeft Bonk Elektro een speciale website voor hem gemaakt met zijn bezigheden van de afgelopen jaren: SolarPiet.nl.

Daarnaast zullen er in de week voor Sinterklaas reclameborden door de hele stad te zien zijn, en is er een kleurplaatwedstrijd voor kinderen. De kleurplaat verschijnt op de laatste pagina van de Deventer Sinterklaaskrant. Dus houd de brievenbus in de gaten!

Vanaf het moment dat Sinterklaas in het land aankomt zal SolarPiet te zien zijn op de daken waar Bonk Elektro werkt, eventueel met hulp-Solarpieten.

Solar Piet gymnastiek aan bouwsteiger

team Bonk Elektro

Vacature elektromonteur zonnepanelen (Deventer e.o)

Wil jij graag werken in Deventer en de nabije omgeving van Deventer, bijdragen aan een duurzamere wereld, terugdringen van energiearmoede en lekker buiten werken met moderne techniek? Wij bij Bonk Elektro zijn op zoek naar collega’s.

Als monteur bij Bonk Elektro doe je alles wat hoort bij installeren van zonnepanelen, zowel op het dak, in het huis én in de meterkast. We zijn dan ook op zoek naar iemand met een elektrotechnische opleiding op niveau mbo 3 of 4, ook hbo is welkom als je het maar leuk vindt om met je handen te werken.

Bonk Elektro heeft zich gespecialiseerd in zonnepanelen leggen en wij vinden het belangrijk dit ook op een nette en veilige manier te doen, zodat klanten op ons kunnen vertrouwen. Wij werken alleen met kwalitatieve merken als SMA, Enphase en Europese panelen van Bisol. Onze klanten zitten alleen in de directe omgeving van Deventer, zodat we niet alleen besparen op uitstoot van de bedrijfsbussen, maar zelf ook elke dag op tijd thuis zijn, zonder in files te staan.

Door de kleinschaligheid van het bedrijf zijn er bij Bonk Elektro altijd mogelijkheden voor je eigen ideeën en inbreng.

Om het kort te houden hieronder waar we naar op zoek zijn, herken jij je hierin, of wil jij je hierin gaan herkennen, dan kunnen we altijd bespreken hoe je opgeleid kan gaan worden bij ons.

Wij bieden:

 • Gezellige collega’s
 • 8% vakantiegeld
 • 25 vakantiedagen
 • Uitstekende pensioenregeling van het branche pensioenfonds PMT
 • Salaris volgens de CAO, natuurlijk inclusief alle verhogingen die er dit jaar en komend jaar bij komen.
 • Opleidingsmogelijkheden om het vak van zonnepaneelmonteur en elektro installateur zonnepanelen te leren.

Wij vragen van jou:

 • Voldoende elektrotechnische kennis om zelfstandig te kunnen werken, of dat heel snel te leren
 • Geen hoogtevrees
 • Verantwoordelijkheid nemen en uitstralen naar klanten toe
 • Een rijbewijs zou handig zijn
 • Als je nog geen VCA certificaat hebt, zorgen we dat je die kan halen

Wij horen graag van je! Stuur een mail naar info@bonkelektro.nl, of als je wil mag je ook bellen naar 0570 71 48 46.

Bonk Elektro 15 jaar

Het is vandaag 15 jaar geleden dat Ruben Bonk is gestart met het bedrijf Bonk Elektro. Destijds als all-round elektrotechnisch installatiebedrijf, maar inmiddels met de focus op installatie van zonnepanelen in de regio Deventer.

131 panelen in de winter

Deze week hebben we na heel wat sneeuwschuiven en -blazen 131 zonnepanelen geïnstalleerd bij Fruitteeltbedrijf De Diek. Hun koelingen draaien vanaf vandaag op zonnestroom!
De gebruikte materialen waren allemaal van Europese fabrikanten:

 • zonnepanelen van BISOL Solar Company
 • omvormer van SMA Solar Technology
 • montage systemen van Van der Valk Solar Systems International

Fruitbedrijf De Diek, Olst

SMA monitoring update

De monitoring app van SMA Solar Technology is vernieuwd. SMA geeft informatie over de mogelijkheden op haar website: https://www.sma-benelux.com/energy-app.html
Heb je dus een rode of blauwe SMA-omvormer en is deze verbonden met het internet, verwijder dan de SMA Sunny Portal en installeer de SMA Energy App.

250 panelen op Dorpshuis Zalk

Deze week installeren we 250 panelen op het Dorpshuis van Zalk. Een groot dak kent weer hele andere uitdagingen dan een klein dak.

Elektrische motor

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen in de omgeving van Deventer, dan kan er bij een informatief bezoek zomaar een elektrische motor voor je deur komen rijden! We proberen ook als bedrijf zo duurzaam mogelijk te werken, onder andere door regionaal opdrachten aan te nemen, afval te scheiden en te recyclen en een installatie in 1 dag op te leveren.

De Zero FX

Autoreclame vernieuwd op bus

Nieuwe autoreclame op onze bestelbus

Halverwege oktober hopen wij een nieuwe autoreclame op onze Peugeot Boxer bestelbus te ontvangen. Nu staat er nog een kleine zelfgemaakte foto uit 2010 van verlichting van een kledingwinkel uit de Diezerstraat in Zwolle maar binnenkort een foto van de installatie zonnepanelen gemaakt door fotograaf Martin Janssen van Rocketboys!

Op de foto staat Ruben Bonk die zonnepanelen installeert op een historisch pand in de binnenstad van Deventer met de Lebuïnuskerk en -toren op de achtergrond. Op de foto staan REC Twin Peak zonnepanelen met een vermogen van 290Wp per stuk, deze panelen worden aangesloten op optimizers van SolarEdge om het maximale uit ieder paneel te halen ondanks de schaduwwerking van het dak van de buren.

Nice Letters uit Deventer heeft het ontwerp uitgewerkt en zal de bus ook beplakken.

Met deze reclame-uiting hopen we nog duidelijker uit te stralen hoe wij gespecialiseerd zijn in de levering en installatie van zonnepanelen in Deventer en omstreken!

 

autoreclame rec ruben bonk elektro zonnepanelen deventer

Nieuwe autoreclame Bonk Elektro

 

fotograaf martin janssen

Fotograaf Martin Janssen

reviews recensies klanten zonnepanelen

Recensies en reviews klanten zonnepanelen

Recensies en reviews van zonnepanelenklanten uit Deventer

Als elektrotechnisch installateur zijn wij inmiddels meer dan 10 jaar actief in de regio’s Zwolle, Apeldoorn en Deventer. 10 jaar activiteit en deze regio’s betekend ook veel contacten met klanten en hun eigen ervaringen. Wij zijn zeer dankbaar voor de reacties die sommige van deze klanten online communiceren op diverse fora en beoordelingswebsites. Wij houden van ons vak en hopen dit ook uit te stralen in ons werk zodat dit ook verder wordt gecommuniceerd en resulteert in continuïteit in het leveren van zonnepanelen in Deventer en er rond omheen. Naast mond tot mond reclame kunnen klanten hun bevindingen als recensies en reviews communiceren voor andere geïnteresseerden.

 

Allebedrijvenindeventer.nl (Allebedrijvenin.nl)

Allebedrijvenin.nl is een marketingbedrijf dat voor iedere stad een website heeft waar lokale bedrijven in vermeld staan en waar eindklanten recensies of reviews kunnen plaatsen. Dit zijn unieke verhalen van klanten over hun ervaringen met een specifiek bedrijf. Hier vindt u een link naar de recensies over Bonk Elektro op de website van Allebedrijvenin Deventer.

 

Reviews op Google Maps

Voor het vinden van lokale bedrijven heeft Google Maps locaties op hun kaarten staan die de betreffende bedrijven ook aan kunnen passen en waar foto’s van activiteiten kunnen worden toegevoegd. Ook hier kunnen klanten hun verhalen schrijven over hun ervaringen met deze bedrijven. Verder staan hier alle contactgegevens in vermeld en de openingstijden van de bedrijven. Hier vind je de link naar het profiel van Bonk Elektro op Google Maps.

 

Beoordelingen en reacties Zelf Energie Produceren

recensies reviews klanten zonnepanelen

Enexis is netbeheerder in Overijssel en heeft daarom alles te maken met zonnepanelen en de distributie en levering van elektrische energie aan woonhuizen en bedrijven. Zonnepanelen leveren immers hun energie weer aan dat net. De fabrikanten van de omvormers, elektronica die de stroom van de zonnepanelen omvormen en terugleveren volgens de netcode passen hun instellingen aan in samenspraak met de netbeheerders van Nederland. Enexis heeft een eigen platform en forum voor eigenaren van zonnepanelen. Hier staan ook de installateurs op vermeld en kunnen ook reviews over Bonk Elektro op gevonden worden.

 

Recensies op Facebook

Op Facebook.nl heeft een groot deel van de Nederlandse inwoners een eigen profiel staan. Hier kunnen bedrijven zichzelf ook profileren en zelfs adverteren met een uitgekozen doelgroep van leeftijd en interesses. Mensen kunnen zo’n pagina “liken” en bijblijven met de meest recente activiteiten van het betreffende bedrijf. Naast het “leuk vinden” van zo’n pagina kunnen mensen ook hun goed- en/of afkeuring uiten over het bedrijf. Hier vind je een link naar de pagina van Bonk Elektro op Facebook.

 

recensies reviews klanten zonnepanelen

Kwaliteit uit zich ook in positieve reacties van klanten

elektricien zonnepanelen deventer

Lokale elektricien zoeken en vinden?

Lokale elektricien niet makkelijk vindbaar met Google

Ben je op zoek naar een lokale elektricien zoeken in Deventer? Als je met deze zoekwoorden in Google zoekt wordt er op de eerste pagina niet één installateur zichtbaar maar alleen websites die leads genereren waar landelijke installateurs diep in de buidel voor moeten tasten om deze te kunnen ontvangen. Als de installateur hiervoor moet betalen dan moet de klant dit dus ook! De elektriciens die je vindt via leadgeneratoren moeten hierom standaard voorrijkosten in rekening brengen voor de eindklant.

Service op afstand

Mocht er een elektricien uit Flevoland moeten komen rijden om een klant in het midden van Overijssel de bedienen dan is deze elektricien misschien wel een uur onderweg. Met de terugreis meegerekend is dit dus twee uur en dan komt de brandstof of kilometervergoeding hier nog bovenop. Zo’n installateur kan nooit de service leveren die nodig is om een klus te klaren aangezien deze niet terug kan komen voor bijvoorbeeld een klein mankement.

Duurzaam is voor de lange termijn

Het land doorcrossen voor kleine klusjes is niet duurzaam voor de service of oplossingskracht van de installateur maar ook niet duurzaam voor het behoud van de installateur zelf welke met te hoge kosten en te weinig declarabele uren aan het werk is. Zo’n installateur is een paar jaar later dan dus misschien niet meer actief. Plus veel kilometers zorgen voor veel CO2- en roetuitstoot. Oplossingen voor de lange termijn werken dus het best met een lokale installateur. Lokale bedrijven vindt u ook op elektricien-info.nl waar wij uiteraard ook op te vinden zijn.

Een elektricien in de buurt zoeken

Lokale partijen vind je het best via Google Maps, hier kan je zien hoe ver een installateur van je verwijderd is en daar staan ook alle contactgegevens op. Deze lokale elektricien kan goede service leveren voor een gepast tarief en veelal zonder voorrijkosten. Het uurtarief van kleine installateurs ligt vaak tussen de 30 en 40 Euro en van grotere installateurs tussen de 40 en de 50 Euro.

Elektricien in Zwolle

Zoek je bijvoorbeeld een lokale elektricien in Zwolle dan vind je via Google Maps dus makkelijker een installateur als Van Gameren Elektra als uitstekend vakman welke bij een volgend klusje ook binnen handbereik blijft als hij weer nodig is. Kijk ook bijvoorbeeld naar reviews van een installateur via Google Maps of Allebedrijvenin.nl

 

lokale elektricien zoeken zonnepanelen deventer optimizers

Installatie SolarEdge omvormers