Stroom uit zonnepanelen omzetten naar bruikbare spanning voor elektriciteitsnet in huis

Wij kiezen op basis voor onze jarenlange ervaring voor betrouwbare omvormers van betrouwbare merken. De meeste bekende merken van omvormers voor zonnepanelen hebben wij inmiddels wel geleverd en geïnstalleerd maar de volgende merken blijven onze voorkeur houden in betrouwbaarheid, installatiegemak, service en garantie. Inmiddels hebben we zelf vele honderden van deze omvormers geïnstalleerd en zijn duizenden van deze omvormers in Nederland en miljoenen wereldwijd in gebruik.

String omvormers van SMA

Deze wereldmarkteider uit Duitsland heeft al meer dan 40 jaar ervaring en kan dan ook met recht claimen dat hun omvormers een levensduur hebben van 20 jaar.  Zelf hebben we al een paar honderden SMA omvormers geïnstalleerd zonder beroep te hoeven doen op fabrieksgaranties. Een string omvormer is efficiënter en goedkoper dan de micro omvormers die hieronder worden benoemd, maar als produceert minder als er veel schaduw van obstakels, zoals dakkapellen of bomen, is.

SMA stringomvormer blauw op baksteenmuur

SMA omvormer in garage

Micro-omvormers van Enphase Energy

Parallel geschakelde inverters met de hoogste kwaliteit en de hoogste fabrieksgaranties in de markt. Daar waar men geen SMA omvormer kan gebruiken door ingewikkelde opstellingen kunnen de producten van Enphase probleemloos ingezet worden. Enphase onderscheidt zich in de markt met hun lage uitval (0,2%), hun fabrieksgarantie van 20 jaar, en hun software. Er is geen andere micro-omvormer fabrikant die de software zo goed op orde heeft als Enphase.

Enphase IQ8MC micro-omvormer op pannendak, gemonteerd op Valk rail voor zonnepanelen

Enphase IQ8MC micro-omvormer op rail waar zonnepaneel op gelegd gaat worden

Laat ons u adviseren op basis van onze jarenlange ervaring voor de beste zonnepanelenoplossing voor uw huis!