Gelijkstroom van zonnepanelen omvormen naar een netspanning van 230V/50Hz

De meeste bekende merken van omvormers voor zonnepanelen hebben wij inmiddels wel geleverd en geïnstalleerd maar de volgende merken blijven onze voorkeur houden in betrouwbaarheid, installatiegemak en service.

 

String omvormers van SMA

Deze wereldmarkteider uit Duitsland heeft al meer dan 30 jaar ervaring en kan dan ook met recht claimen dat hun omvormers een levensduur hebben van 20 jaar (zie pagina 3 van deze folder). Zelf hebben we al een paar honderd SMA omvormers geïnstalleerd zonder beroep te hoeven doen op fabrieksgaranties. Vanaf begin 2017 is SMA ook compatible met Tigo optimizers of maximizers voor een optimaal rendement bij schaduw of vuil en voor monitoring per paneel.

 

Omvormers met optimizers van Solar Edge

Als zeer snelle groeier en betrouwbare partner voor intelligente zonnepaneleninstallaties blijft Solar Edge voorop lopen door hun slimme concept met optimizers welke de spanning vanaf ieder paneel gelijk houdt ondanks schaduwvorming. De optimizers (en dus panelen) staan nog steeds serie geschakeld met de voordelen van een hoge spanning en lage stroom maar gedragen zich alsof het een parallelschakeling is in plaats van een seriële kerstboomverlichting waarbij de zwakste schakel bepaalt wat de rest doet. Verder zijn de panelen per stuk te monitoren voor een secure inzicht in de installatie. Bij het uitschakelen na zonsondergang worden de zonnepanelen ontladen tot 1V per paneel.

 

Micro-omvormers van Enphase Energy

Parallel geschakelde inverters met de hoogste kwaliteit en de hoogste fabrieksgaranties in de markt. Daar waar men geen SMA of Solar Edge omvormer kan gebruiken door ingewikkelde opstellingen kunnen de producten van Enphase probleemloos ingezet worden. Enphase onderscheidt zich in de markt met hun lage uitval (0,2%), hun fabrieksgarantie van 20 jaar, en hun software. Er is geen andere micro-omvormer fabrikant die de software zo goed op orde heeft als Enphase.

omvormers zonnepanelen

 

Laat ons u adviseren voor maatwerkoplossingen voor zonnepanelen.