Zonnepanelen

Onderstaande informatie is mogelijk verouderd, tevens kunnen wij momenteel geen advies op locatie geven wegens een offertestop tot 2023.

Bij het ontwerp van zonnepaneleninstallaties worden de opbrengsten en levensduur in acht genomen zodat je nog tientallen jaren tevreden kunt zijn over onze geleverde diensten en materialen.

De gemeente Deventer kent een duurzaamheidslening waar je 3% korting ontvangt op het actuele rentepercentage. Zo hoef je geen eigen geld te investeren in de zonnepanelen welke zichzelf weer terugverdienen.

Verder hebben we in Deventer de Zonnekaart waar je je dak met actuele satellietfoto’s kunt analyseren op geschiktheid.

De installaties die Bonk Elektro uitvoert bestaan voornamelijk uit mono- en polykristallijne 60 cells zonnepanelen aangesloten op omvormers die de zonnestroom terugleveren aan het netwerk van het nutsbedrijf waarbij uw kWh-meter de teruglevering registreerd.  De zwarte panelen zijn veelal monokristallijn (donkere cel met afgeronde hoeken) en de aluframe panelen zijn veelal polykristallijn (blauwe vierkante cel). Dunne film panelen kunnen wij ook leveren maar onze voorkeur gaat om verschillende redenen uit naar mono- en polykristallijne siliciumpanelen.

De jaarlijkse opbrengst van poly- en monokristallijne panelen zijn over het algemeen vergelijkbaar, de monokristallijne panelen zijn iets duurder dan polykristallijne panelen door een uitgebreider fabricageproces.

Wij werken met verschillende soorten montagesystemen zoals van der Valk, ClickFit/FlatFix en Schletter.

Verder leveren wij merken pv-panelen zoals: Bisol, REC en Winaico, lees hier meer over zonnepanelen.

Qua omvormers leveren wij SMA, SolarEdge en Enphase afhankelijk van de situatie (ons advies) en jouw wens, lees hier meer over omvormers.

De Solar Edge omvormer en Enphase micro-omvormers kunnen worden gebruikt bij schaduwwerking op het dak, de combinatie van verschillende panelenmerken of bij verschillende dakorientaties zoals het combineren van bijvoorbeeld een dakhelling op het ZO met één op het ZW. Tevens gebeurt de monitoring hier per paneel. Zie hier ons artikel over SolarEdge.

Wij adviseren het gebruik van een overspanningsbeveiliging voor een pv-systeem om je omvormer en de overige elektronica in je huis te beschermen bij een indirecte blikseminslag. Zie hier ons artikel over de netoverspanningsbeveiliging.

Lees hier de laatste nieuwtjes en tips in onze artikelen