Zonnepaneleninstallaties

Graag komen we bij u thuis uw wensen bespreken en de situatie bekijken voor een offerte voor zonnepanelen. Waar nodig nemen we meerdere opties in de offerte mee zodat u uw voorkeuren zelf kunt beslissen aan de hand van de eventuele meerprijzen.

Bij het ontwerp van zonnepaneleninstallaties worden de opbrengsten en levensduur in acht genomen zodat u nog tientallen jaren tevreden kunt  zijn over onze geleverde diensten en materialen.

De installaties bestaan voornamelijk uit mono- en polykristallijne 60 cells zonnepanelen aangesloten op omvormers die de zonnestroom terugleveren aan het netwerk van het nutsbedrijf waarbij uw kWh-meter de teruglevering registreerd.  De zwarte panelen zijn veelal monokristallijn (donkere cel met afgeronde hoeken) en de aluframe panelen zijn veelal polykristallijn (blauwe vierkante cel). Dunne film panelen kunnen wij ook leveren maar onze voorkeur gaat om verschillende redenen uit naar mono- en polykristallijne siliciumpanelen.

De jaarlijkse opbrengst van poly- en monokristallijne panelen zijn over het algemeen vergelijkbaar, de monokristallijne panelen zijn iets duurder dan polykristallijne panelen door een uitgebreider fabricageproces.

Lees hier meer over zonnepanelen.

Wij werken met verschillende soorten montagesystemen zoals van der Valk, ClickFit/FlatFix, Schletter en Sunbeam, lees hier meer over montagematerialen.

Verder leveren wij merken pv-panelen zoals: Bisol, REC, Bisol, BenQ en Winaico, lees hier meer over zonnepanelen.

Qua omvormers leveren wij SMA, SolarEdge, Enphase, Kostal en Power-One afhankelijk van de situatie (ons advies) en uw wens, lees hier meer over omvormers.

De Solar Edge omvormer en Enphase micro-omvormers kunnen worden gebruikt bij schaduwwerking op het dak, de combinatie van verschillende panelenmerken of bij verschillende dakorientaties zoals het combineren van bijvoorbeeld een dakhelling op het ZO met één op het ZW. Tevens gebeurt de monitoring hier per paneel. Zie hier ons artikel over SolarEdge.

Basisscholen

Wij adviseren het gebruik van een overspanningsbeveiliging voor een pv-systeem om uw omvormer en de overige elektronica in uw huis te beschermen bij een indirecte blikseminslag. Zie hier ons artikel over de netoverspanningsbeveiliging.

De gemeente Deventer kent een duurzaamheidslening waar u 3% korting ontvangt op het actuele rentepercentage. Zo hoeft u geen eigen geld te investeren in de zonnepanelen welke zichzelf weer terugverdienen.

Verder hebben we in Deventer de Zonnekaart waar u uw dak met actuele satellietfoto’s kunt analyseren op geschiktheid.

Lees hier de laatste nieuwtjes en tips in onze artikelen

Zonnepanelen Deventer

Woonhuizen